#mijnhuisismijnverhaal

Kleur en ruimte

Verander uw kamer met kleur

Wanneer u gaat schilderen of behangen bent u waarschijnlijk meestal geneigd om eerst een leuk kleurtje of motiefje uit te zoeken. Toch is het beter om eerst goed naar de ruimte te kijken: wat heeft de ruimte nodig? Komt er licht binnen, is de ruimte eigenlijk te smal of juist te breed, heeft u één ruimte waarbinnen u aparte hoekjes wilt creëren, etc.

Verbreden
Heeft u een smalle, hoge kamer, schilder dan eens het plafond donker en leg een donkere vloer. Hierdoor lijkt de kamer lager maar ook gelijk een stuk breder.

Hoger maken
Wanneer u een lage kamer heeft, maakt u juist de zijwanden donker. Hierdoor lijkt de achterwand breder en hoger, omdat deze in het plafond over lijkt te gaan. De hele kamer oogt daardoor hoger.

Minder diep
Een lange smalle kamer maakt u compacter door de achterwand donker te maken. Doordat u een zwaardere kleur gebruikt dan op de overige wanden komt de achterwand dominant naar u toe en lijkt de kamer dus minder diep.

Dynamiek
Een kamer die uit één kleur of zachte nuances bestaat kan soms wat saai ogen. Wanneer u één muur een fellere of donkere kleur schildert maakt u de hele kamer wat levendiger. Voordeel is dat u op deze manier ook eenvoudig de stijl van uw kamer kunt veranderen.

Verbinden
Heeft u twee ruimtes, waartussen bijvoorbeeld voorheen een muur gezeten heeft, dan kunt u deze eenvoudig met elkaar verbinden door de horinzontale kleuren door te trekken. Hierdoor geeft u de ruimte meer eenheid en lijkt deze gelijk ook groter.

 

Spelen met kleur

Spelen met koele en warme kleuren

Kleuren zijn van invloed op onze gemoedstoestand. Zo is geel een krachtige kleur, die doet denken aan de zon en ons daardoor energie geeft en stimuleert; u voelt u er lekkerder door.

Wit
Wit is een tijdloze basiskleur die voor rust en harmonie zorgt en zich goed laat combineren met fellere kleuren of natuurtinten. Wit maakt uw kamer frisser, het weerkaatst licht goed en laat een kamer groter lijken.

Rood
Rood is een passievolle, intieme en een uitnodigende kleur. Rood valt op, is een signaalkleur en komt daardoor al gauw dominant over. Een afzwakking van rood is roze. Deze kleur is iets minder hard en zorgt voor wat meer ontspanning.

Blauw

 

Patronen

Het effecht van patronen

Verticale strepen op de vloer
Hoe breder de strepen, hoe langer de ruimte lijkt te zijn en hoe intenser ook de kleur wordt.

Horizontale strepen op de vloer
Dit maakt de ruimte breder en doet hem korter lijken.

Verticale strepen op de muur
Maakt de muur langer, waardoor de ruimte hoger oogt. En: hoe breder de strepen, hoe groter het effect.

Horizontale strepen op de muur
Verbreden de wanden, waardoor de ruimte lager oogt. Op de achterwand geplaatst, doet de ruimte korter aan.

Kleine patronen
Maken een ruimte groter en breder, vooral wanneer er lichte kleuren gebruikt zijn.

Grote patronen

 

Kosten onderhoud

Kosten doorlopend onderhoud

Aan regulier onderhoud gaf de Nederlandse eigenwoningbezitter in de afgelopen 12 maanden gemiddeld ruim € 2000,- uit. Denk hierbij aan kleine reparaties en klusjes, zoals tuinonderhoud, onderhoud aan de cv-ketel, kleine dakreparatie en het verhelpen van verstoppingen. Ook het laten schilderen van het huis valt onder de noemer ‘regulier onderhoud’. Wie zijn huis goed wil onderhouden, moet dus rekening houden met de kosten van doorlopend onderhoud. De verschillen kunnen per huis natuurlijk sterk uiteenlopen. 
Bron: Vereniging Eigen Huis

Het OnderhoudNL Garantie-bedrijf voorziet u van een duidelijke offerte waarbij ook de zogenaamde meerjarenplanning kan worden opgenomen. Vraag ernaar bij uw OnderhoudNL Garantie-bedrijf.

 

Kiest u voor éénmalig of planmatig duurzaam onderhoud?

Als huiseigenaar bent u zuinig op uw bezit. Om zorgeloos te kunnen blijven genieten is er (schilder)onderhoud nodig. Wanneer u kiest voor kwaliteit en duurzaamheid besteedt u dit onderhoud uit aan een professioneel schildersbedrijf of onderhoudsbedrijf. Bij Planbuilding bent u hiervoor aan het goede adres. Planbuilding bestaat uit schildersbedrijven, glaszetters en onderhoudsbedrijven met vestigingen door heel Nederland. Voor schilderwerk kunt u kiezen uit een éénmalige schildersbeurt of planmatig duurzaam onderhoud. Zij adviseren u graag over de `voors` en `tegens` van de verschillende onderhoudsmethoden en kunnen u simpel laten zien met welke kosten u rekening moet houden. Milieu en veiligheid verliezen zij daarbij natuurlijk niet uit het oog!